Spring naar content

Coach on the job

1 op 1 sessies

De rust en ruimte nemen voor groei en ontwikkeling

Je bent communicatiemanager bij een semi-publieke of non-profit organisatie en overtuigd van de noodzaak om door te groeien naar een volgend niveau. Want samen met je team wil je:

 • prestaties verbeteren
 • (interne) klanten beter helpen
 • bedrijfsdoelstellingen overtreffen

Het is echter moeilijk om in alle hectiek systematisch te reflecteren op je communicatiewerk. Wellicht heb je geen overzicht meer of mis je een solide communicatiestrategie die de gewenste groei duurzaam ondersteunt. Je weet dat er meer in zit en dat is de reden waarom je op zoek bent naar hulp.

Plan van aanpak verbeteren communicatie

Verlang je ernaar jouw werksituatie te veranderen en wil je daar serieus mee aan de slag? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik help communicatiemanagers van semi-publieke en non-profit organisaties in persoonlijk leiderschap.

We beginnen altijd met het in kaart brengen van jouw uitdagingen en het krachtenveld waarin jij opereert.

Door dit proces gezamenlijk te doorlopen, krijg je inzicht en zie je verbanden, verbindingen en (on)mogelijkheden. De doelgerichte energie die daardoor vrijkomt, stelt jou en je team in staat om op een duurzame manier zowel jouw persoonlijke, als bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

 

Christel voelt enorm sensitief aan wat nodig is en past haar sessies daar flexibel op aan. Ik heb heel veel gehad aan haar begeleiding. Ik kreeg veel inzicht in mijn eigen handelen, mijn (onbewuste) overtuigingen en de patronen binnen team en organisatie. Het hielp mij om meer vanuit vertrouwen te werken en bewuste keuzes te maken waardoor ik mijn energieverlies kon stoppen en resultaten kon behalen.”
Ingrid – projectleider en voormalig hoofd communicatie

 

Groeien door meer inzicht en grip op de zaak

Centraal in mijn begeleidingsgesprekken staat de Communicatiekrachtwijzer. Mijn uitgangspunt is dat ‘alles mag er zijn en mag meedoen’. Daarom werken we met praktijkcasussen.

De communicatiekrachtwijzer bestaat uit 5 stappen:

 1. Helder kijken naar jouw praktijkcasus en jouw ideale uitkomst;
 2. Bepalen wie en wat daarin een rol speelt;
 3. Onderzoeken wat daarin goed gaat en wat beter kan;
 4. Uitlichten van jouw eigen aandeel: kennis, opstelling en gedrag;
 5. Ervaren hoe en waar jouw meerwaarde zit.

Mijn interventiemethodieken zijn NLP, systemisch werk en Transactionele Analyse. Lichaamswerk is daarin vervlochten. Persoonlijke drijfveren en motivaties bezie ik vanuit enneagram-typering. Soms maak ik gebruik van tests, bijvoorbeeld Logeion’s BeroepsNiveauProfielen).

We kijken waar nodig samen ook naar de best passende modellen en instrumenten uit diverse vakgebieden, zoals organisatiekunde, verandermanagement, psychologie en communicatie. Deze passen we toe op jouw werksituatie en -uitdagingen.

Het resultaat daarvan is dat je grip krijgt op je werk en groei ervaart. Je stijgt boven je dagelijkse perikelen uit. Je ervaart meer rust en ruimte, door vertrouwen in jouw koers en persoonlijke communicatie. Als gevolg daarvan neemt de waarde van je werk toe en is jouw toegevoegde waarde groter.

 

Neem gerust contact op voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak

Hoe ziet de ‘coaching on the job’ er concreet uit?

We spreken elkaar in een twee- of driewekelijkse frequentie. Iedere sessie duurt ongeveer anderhalf uur. Soms ontvang je voorbereidende opdrachten of werk je na afloop e.e.a. uit. Meestal treden veranderingen op in interactie met collega’s. Daar reflecteren we dan op. In specifieke gevallen heb ik van tevoren documentatie en/of een toelichting van jou nodig.

De concrete stappen die we doorlopen tijdens coaching on the job:

 • jouw persoonlijke en vakmatige uitdagingen verkennen
 • vaststellen van je leerdoel en contracteren
 • je opties tot verandering verkennen
 • krachtenveldoefeningen doen – welke positie neem je nu in of zou je idealiter willen innemen (waarbij ik een systeemgerichte aanpak hanteer)
 • zorgen voor handvatten:
  – patronen in interacties opsporen via casussen uit je werk met (interne) klanten
  – oefenen met ‘rollenspellen’ in NLP-oefeningen
  – inzichten opdoen in ego-posities, dramadriehoek, psychologische spelen (TA-concepten)

Wat een individueel coachingstraject zo waardevol maakt, is de afstemming op jouw specifieke setting en uitdagingen. Wil jij de rust en ruimte nemen voor groei en ontwikkeling in persoonlijk leiderschap? Neem dan contact met mij op.

 

Wat onze samenwerking jou als communicatie­manager oplevert:

 • inzicht in waarden, ambities en werkstijl
 • communicatie­route-inzicht en -overzicht
 • steviger en onafhankelijk in je schoenen staan
 • erkenning voor jouw communicatie­visie krijgen
 • invulling kunnen geven aan persoonlijk leider­schap
 • van grotere waarde zijn voor je communicatie­team, de directie en lijn professionals
 • bruikbaar instrumentarium om aan te sluiten op organisatie­doelen en (team)uitdagingen

Ik ben Christel Berkhout

Ik help communicatie­managers van semi-publieke en non-profit organisaties in groei en ontwikkeling van persoonlijk leiderschap om beter te presteren. Je kunt mij inschakelen voor coaching on the job, als communicatie­coach voor teams en als procesbegeleider of gespreksleider.

Klaar om meer te ontdekken?

Laat een bericht achter. Dan neem ik contact met je op.

Inspiratie in je mailbox

Ik stuur regelmatig e-mailberichten bij nieuwe inspiratie. Wil je die ontvangen? Meld je dan aan.