Spring naar content

Coach on the Job

1 op 1 sessies

afbeelding Christel Berkhout actief in coaching on the job communicatiemanager

De rust en ruimte nemen voor groei en ontwikkeling

Je bent communicatiemanager bij een semi-publieke of non-profit organisatie en overtuigd van de noodzaak om door te groeien naar een hoger niveau. Want samen met je team wil je:

 • prestaties verbeteren
 • (interne) klanten beter helpen
 • bedrijfsdoelstellingen overtreffen

Het is echter moeilijk om in alle hectiek systematisch te reflecteren op je communicatiewerk. Wellicht heb je geen overzicht meer of mis je een solide communicatiestrategie die de gewenste groei duurzaam ondersteunt. Dat breekt je op en is de reden waarom je op zoek bent naar hulp.

Individuele begeleiding communicatie

Verlang je ernaar jouw werksituatie te veranderen en wil je daar serieus mee aan de slag? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik help communicatiemanagers van semi-publieke en non-profit organisaties in persoonlijk leiderschap.

We beginnen altijd met het in kaart brengen van jouw uitdagingen en het krachtenveld waarin jij opereert. 

Door dit proces gezamenlijk te doorlopen, krijg je inzicht en zie je verbanden, verbindingen en (on)mogelijkheden. De doelgerichte energie die daardoor vrijkomt, stelt jou en je team in staat om op een duurzame manier zowel jouw persoonlijke, als bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

 

“Christel voelt enorm sensitief aan wat nodig is en past haar sessies daar flexibel op aan. Ik heb heel veel gehad aan haar begeleiding. Ik kreeg veel inzicht in mijn eigen handelen, mijn (onbewuste) overtuigingen en de patronen binnen team en organisatie. Het hielp mij om meer vanuit vertrouwen te werken en bewuste keuzes te maken waardoor ik mijn energieverlies kon stoppen en resultaten kon behalen.” Ingrid – voormalig hoofd communicatie

 

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Groeien door meer inzicht en grip op de zaak

Centraal in mijn communicatieve begeleiding staat de Communicatiekrachtwijzer. Hiermee ontdek en creëer je meerwaarde, voor jezelf, jouw team en de organisatie. Daarbij is het uitgangspunt altijd jouw praktijkcasus.

Communicatiekrachtwijzer

De communicatiekrachtwijzer bestaat uit 5 stappen:

1. Helder kijken naar jouw praktijkcasus en jouw ideale uitkomst;
2. Bepalen wie en wat daarin een rol speelt;
3. Onderzoeken wat daarin goed gaat en wat beter kan;
4. Uitlichten van jouw eigen aandeel: kennis, opstelling en gedrag;
5. Ervaren hoe en waar jouw meerwaarde zit.

Je verkrijgt inzichten door tests (bijvoorbeeld Enneagram-typering en BeroepsNiveauProfielen), werkt met NLP-oefeningen, bestudeert voorbeelden en casussen vanuit Transactionele Analyse en doorleeft je krachtenveld met systemisch werk. Daarnaast oefen je het geleerde in interactie met collega’s en reflecteren we daarop.

We kijken samen waar nodig ook naar de best passende modellen en instrumenten uit diverse vakgebieden, zoals organisatiekunde, verandermanagement, psychologie en communicatie. Deze passen we toe op jouw werksituatie en -uitdagingen.

Het resultaat daarvan is dat je grip krijgt op je werk en groei ervaart. Je stijgt boven de waan van de dag uit. Er is vertrouwen in jouw koers en persoonlijke communicatieroute. Als gevolg daarvan neemt de waarde van je werk toe en is jouw toegevoegde waarde groter.

 

Wat onze samenwerking jou als communicatiemanager oplevert:

 • inzicht in waarden, ambities en werkstijl
 • communicatieroute inzicht en -overzicht
 • steviger en onafhankelijk in je schoenen staan
 • erkenning voor jouw communicatievisie krijgen
 • invulling kunnen geven aan persoonlijk leiderschap
 • van grotere waarde zijn voor je communicatieteam, de directie en lijn professionals
 • bruikbaar instrumentarium om aan te sluiten op organisatiedoelen en (team)uitdagingen

 

Neem gerust contact op voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak.

Hoe ziet de ‘coaching on the job’ er concreet uit?

We spreken elkaar in een twee- of driewekelijkse frequentie. Iedere sessie duurt ongeveer anderhalf uur. Soms ontvang je voorbereidende opdrachten of werk je na afloop e.e.a. uit. In specifieke gevallen heb ik van tevoren documentatie en/of een toelichting van jou nodig.

De concrete stappen die we doorlopen tijdens sessies:

 • jouw persoonlijke en vakmatige uitdagingen in kaart brengen
 • je opties tot verandering verkennen
 • krachtenveldoefeningen doen – welke positie neem je nu in of zou je idealiter innemen (waarbij ik een systeemgerichte aanpak hanteer)
 • een persoonlijk statuut opstellen:
  – waar sta en ga je voor in je communicatiewerk
  – wat is er nodig om dat te realiseren
  – hoe ziet jouw cirkel van invloed en betrokkenheid eruit
 • jouw persoonlijke statuut koppelen aan de organisatiedoelen en daar prioriteiten in aanbrengen, bijvoorbeeld met behulp van het Strategisch Communicatie Frame
 • zorgen voor handvatten:
  – tops en tips opsporen via casussen uit je werk met (interne) klanten
  – oefenen met ‘rollenspellen’ en NLP-oefeningen
  – scenario’s uitwerken

Wat een individueel coachingstraject zo waardevol maakt, is de afstemming op jouw specifieke setting en uitdagingen. Wil jij de rust en ruimte nemen voor groei en ontwikkeling in persoonlijk leiderschap?

 

Neem dan contact met mij op.

Ik ben Christel Berkhout

Mijn liefde voor het communicatievak gaat terug tot begin jaren ’90. Na vele jaren in verschillende communicatiefuncties op managementniveau te hebben gewerkt, ben ik in januari 2007 van start gegaan met mijn eigen bedrijf.

Ik help communicatiemanagers van semi-publieke en non-profit organisaties in groei en ontwikkeling van persoonlijk leiderschap om beter te presteren. Je kunt mij inschakelen voor coaching on the job, als communicatiecoach voor teams en als procesbegeleider of gespreksleider.

 

2 reacties

 1. […] heeft mij met ‘coaching on the job‘ geholpen om meer inzicht te krijgen in hoe ik mijzelf kan positioneren en etaleren als […] 2. […] COACH ON THE JOB […]Klaar om meer te ontdekken?

Laat een bericht achter. Dan neem ik contact met je op.

Inspiratie in je mailbox

Ik stuur regelmatig e-mailberichten bij nieuwe inspiratie. Wil je die ontvangen? Meld je dan aan.