Spring naar content
portret

Ik ben Christel Berkhout en mijn liefde voor het communicatievak gaat terug tot begin jaren '90. In die tijd hield ik me bezig met aidsvoorlichting en een magazine daarover voor leerkrachten van middelbare scholen. Daarna volgde een bijzonder voedingsvoorlichtingsproject:

Een uniek samenwerkingsverband van de Hartstichting, de Koninklijke Landmacht en TNO om de fitheid van militairen te bevorderen. Ik evalueerde het proces en mocht uitzoeken wat iedereen ervan vond – van de generaal t/m de kok. Zo kwamen theorie en praktijk vloeiend samen.

De rode draad in mijn werk: binnen- en buitenwereld verbinden

In mijn daaropvolgende baan mocht ik verbindingen maken en zo de kracht van communicatie aantonen: Nederlandse zorgverleners hadden zich uitgesproken voor internationale gezondheidsthema’s en ik speelde een rol in de coalitievorming en de vertaalslag naar communicatiestrategie en -campagnes.

In mijn laatste loonbetrekking hield ik me bezig met het profileren van een instituut voor begeleiding van kankerpatiënten en het aantonen van de meerwaarde daarvan. Wederom stond de verbinding tussen binnen- en buitenwereld centraal.

Van loondienst naar ondernemerschap

Na al deze mooie en leerzame jaren in verschillende communicatiefuncties op managementniveau, ben ik in januari 2007 ondernemer geworden. Dat voelde meteen goed. Tot op de dag van vandaag heb ik er geen seconde spijt van gehad en mag ik werken met kleurrijke klanten.

Iedere dag ben ik bezig met wat ik het liefste doe: Communicatiemanagers van semi-publieke en non-profit organisaties helpen om boven de waan van de dag uit te stijgen en beter te presteren. Je kunt mij inschakelen voor coaching on the job en als communicatiecoach voor teams. Ook begeleid ik processen met grote groepen mensen. Denk aan: jaarplan-, visie en burgerparticipatie-bijeenkomsten voor organisaties en gemeenten. Daarbij vervul ik soms ook de rol van voorzitter.

Visie op communicatievak

Mensen vragen mij regelmatig wat mijn visie op het communicatievak is. Dit is mijn antwoord: Strategische communicatie met daadkracht brengt mensen duurzaam in beweging. Daar ben ik van overtuigd en dat is ook wat ik dagelijks ervaar, samen met mijn klanten.

Vanuit een systeemgerichte aanpak, met vakkennis en een helikopterview geef ik communicatiemanagers concrete handvatten om strategische communicatie daadkrachtig in de praktijk te brengen. Op die manier worden urgente vraagstukken uit de communicatiepraktijk duurzaam opgelost en de gewenste resultaten van verander- of verbetertrajecten behaald.

Gedurende een traject combineer ik strategie met hands-on ondersteuning. Ik verhelder verwachtingen, faciliteer groepsprocessen, coach mensen, verbind waar nodig en draag vakkennis over. Klanten geven aan dat zij door de samenwerking met mij:

  • inspiratie krijgen
  • meer energie hebben
  • de juiste keuzes maken
  • versnelling en groei ervaren
  • daadwerkelijk invulling geven aan de (nieuwe) strategie(ën)

Door snelle identificatie met bedrijfsprocessen en m'n sensitiviteit voor bedrijfsculturen, ben ik in staat feilloos in- en uit te voegen. Daardoor verlopen de samenwerking en overdracht soepel.

Communicatiemanagers schakelen mij in voor:

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op.

Klaar om meer te ontdekken?

Laat een bericht achter. Dan neem ik contact met je op.

Inspiratie in je mailbox

Ik stuur regelmatig e-mailberichten bij nieuwe inspiratie. Wil je die ontvangen? Meld je dan aan.