Spring naar content

Communicatiecoach voor teams

strategiesessies & trainingen

In actie als trainer van communicatieteam

Samen met je communicatieteam doorgroeien naar een volgend niveau

Je bent communicatiemanager bij een semi-publieke of non-profit organisatie en merkt dat er behoefte is om door te groeien naar een hoger niveau. Samen met je team wil je de prestaties verbeteren, (interne) klanten nog beter helpen en bedrijfsdoelstellingen overtreffen.

Op dit moment heeft jouw communicatieteam echter uitdagingen. Bijvoorbeeld door een reorganisatie of vanwege een complexe strategiewijziging. Of misschien heeft de communicatie afdeling er moeite mee om effectief en efficiënt te opereren, waardoor de werkdruk te hoog oploopt. Met alle gevolgen van dien.

Wellicht zit je momenteel in één van deze situaties of is er iets anders aan de hand. Er is in ieder geval externe hulp nodig. Van iemand met visie op het communicatievak, die in staat is om management- en communicatietheorieën effectief te vertalen naar jouw praktijk. Op een inspirerende, daadkrachtige en duurzame manier.

Professionaliseren communicatie afdeling

Ik ben Christel Berkhout en help jou graag met het professionaliseren van de communicatie afdeling. Dat doe ik door begeleiding van communicatie strategiesessies. Ook geef ik trainingen waarin ik mijn expertise deel. Daarnaast zetten we mijn helikopterview in en benutten we bestaande communicatie- en interactiemogelijkheden. Daardoor ontstaat beweging, verbinding én verandering in de gewenste richting.

 

“Het is duidelijk dat je ervaren bent in strategieontwikkeling. Naast je communicatiekennis en -kunde ga je in de onderlaag op zoek naar de connectie. Jij voelt wat er niet gezegd wordt en brengt dat in beweging. Daardoor hebben we nu een gedragen communicatiestrategie. Een schot in de roos!” Lotte – directeur

 

Het resultaat van deze professionaliseringsslag is een pro-actief communicatieteam dat:

  • stakeholders belangen begrijpt en bewaakt
  • uitblinkt in zowel uitvoering als opvolging
  • haar plek aan de directietafel bewijst
  • serieus genomen wordt

Dat vraagt van jou als communicatiemanager dat je invulling en richting weet te geven aan een leidinggevende, uitvoerende én begeleidende rol. Het is een hele kunst om daar een gezond evenwicht in te vinden, zeker in continu veranderende omstandigheden. Daar help ik je mee met coaching on the job.

 

Neem gerust contact op voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak.

 

We zetten alle uitdagingen op een rij en bepalen welke modellen en instrumenten het beste aansluiten bij jouw communicatie afdeling en de organisatie. Denk aan werken met:

Ik leg pijnpunten bloot, verhelder verwachtingen, zorg voor tussentijdse toetsing en help met de aansturing van het uitvoeringsproces en een duurzame borging. Waar besluitvorming van of afstemming met de directie nodig is, faciliteer ik de bijeenkomsten.

Wat onze samenwerking jou en je communicatieteam oplevert:

  • communicatieroute inzicht en -overzicht
  • erkenning krijgen voor jullie communicatievisie
  • ieder teamlid geeft invulling aan persoonlijk leiderschap
  • van grotere waarde zijn voor de directie, lijn professionals en de rest van de organisatie
  • bruikbaar instrumentarium om aan te sluiten op organisatiedoelen en (team)uitdagingen

Christel Berkhout in het kort

Mijn liefde voor het communicatievak gaat terug tot begin jaren ’90. Na vele jaren in verschillende communicatiefuncties op managementniveau te hebben gewerkt, ben ik in januari 2007 van start gegaan met mijn eigen bedrijf.

Ik help communicatiemanagers van semi-publieke en non-profit organisaties om boven de waan van de dag uit te stijgen en beter te presteren. Je kunt mij inschakelen voor coaching on the job, procesbegeleider of gespreksleider en als communicatiecoach voor teams.

Klaar om meer te ontdekken?

Laat een bericht achter. Dan neem ik contact met je op.

Inspiratie in je mailbox

Ik stuur regelmatig e-mailberichten bij nieuwe inspiratie. Wil je die ontvangen? Meld je dan aan.