Spring naar content

Aansprekende klanten

Zoveel klanten, zoveel geluiden. Altijd traceer- en controleerbaar. Een greep uit de vele aanbevelingen.

Radboud van Delft

Communicatie bij organisatieverandering

“Christel leverde een goede bijdrage aan ons projectteam organisatieverandering. Ze is professioneel, betrokken en creatief. Door het stellen van de juiste vragen, bracht ze scherpte aan in onze communicatie-aanpak. Ze stuurt aan op een interactie-benadering en kan goed omgaan met tijdsdruk in lastige omstandigheden waarin weinig speelruimte is.”

Radboud van Delft, directeur organisatie PAX

Lees de business case

Energieke workshop kernwaarden

“Onze kernwaarden zijn veel meer gaan leven. Ze kregen betekenis voor ons werk. We hebben gelachen en een energieke ochtend gehad! Dat helpt om er nu in de praktijk meer mee aan de slag te gaan. Ik raad Christel als ‘communicatiecoach voor teams‘ en deze workshop zeker aan! Ze is hartelijk, enthousiast, ziet snel wat er nodig is in de situatie of bij een persoon en ontzorgt echt in voorbereiding en op de dag zelf. Alles was goed voorbereid, helemaal onder controle en (ook heel fijn!) visueel gemaakt. Kortom, een goede mix van kennis van zaken, enthousiasme en structuur.”

Judith Koppelaar, hoofd Informatie & Service WNF

Lees de business case

Willemijn Astro

Positioneren als communicatie­professional

“Christel heeft mij met ‘coaching on the job‘ geholpen om meer inzicht te krijgen in hoe ik mijzelf kan positioneren en etaleren als communicatie­professional. In vijf gesprekken heeft ze mij met behulp van verschillende tools, zoals bijvoorbeeld haar model ‘7 rollen van communicatie­kracht’, handvatten gegeven om mijn richting in het communicatievak te kunnen bepalen. Ik heb hier veel aan gehad en ben blij met mijn nieuwe propositie. Christel is een echte vakvrouw met een vriendelijke, betrokken en integere werkwijze.”

Willemijn Astro, communicatieadviseur

André van der Vlugt

Helderheid in functioneren

“Wie in communicatieland door de bomen even het bos niet meer ziet, kan zeker terecht bij Christel. In een paar sessies wist ze met mij een heldere analyse te maken van organisatie, functie en persoon, de wisselwerking daartussen en waar ‘m de kneep zit. Die analyse bracht ons bij een werkbare leidraad tot veel beter functioneren. Christel is daarnaast ook nog eens een heel prettig mens. Wat wil je nog meer?!”

André van der Vlugt, persvoorlichter

Portret Monica Stam

Omgaan met veranderingen in taak en opstelling

“Ik startte een coaching on the job-traject met Christel omdat ik worstelde met veranderingen in taak en opstelling in mijn werk als senior communicatie­adviseur. Ik wilde met name het spanningsveld onder de loep nemen tussen klantgericht zijn en het hebben van regie over mijn eigen werk.

In 1-op-1 gesprekken namen we casussen uit het werk onder de loep. De ene keer lag de focus op het communicatievraagstuk, de andere keer op mijn kwaliteiten en bijdragen in bijvoorbeeld een projectteam.

De tijd nemen om te reflecteren

Het was heel prettig om te reflecteren en de tijd te nemen om met een helikopterview naar zaken te kijken. Ik weet nu beter wat mijn rol is en wat ik bijdraag als persoon en als professional. Daardoor zal ik ook in eventuele toekomstige rollen beter tot mijn recht komen.

Vakinhoudelijke verdieping en hervonden werkplezier

Ik vond verdieping in het communicatievak met behulp van het Strategisch Communicatie Frame en de scrum methodiek, heb mijn werkplezier weer terug en kan zaken loslaten, zonder ze te laten vallen. Gesprekken met Christel gun je jezelf en je team!”

Monica Stam, senior communicatieadviseur gemeente Woerden

Afbeelding Marion Poulussen-Neelen

Communicatie­strategie bepalen met behulp van het Strategisch Communicatie Frame

“We stonden voor de uitdaging om op korte termijn de communicatiestrategie voor de komende vier jaar op te stellen, met het bedrijfsplan 2016 – 2020 als uitgangspunt. Ik heb Christel gevraagd de sessies te faciliteren, met het Strategisch Communicatie Frame als kader.

Ik wilde samen met het team kunnen focussen op de inhoud en we ervoeren tijdsdruk. Haar begeleiding was absoluut van meerwaarde, met name door de aanvullende werkvormen die zorgden voor focus en samenhang.

Het waren drie intensieve sessies, maar we hebben de strategie echt ‘doorleefd’. De richting en keuzes zijn bepaald en de concrete uitwerking komt terug in onze jaarplannen: aanpak, accountability, resources en stakeholders.”

Marion Poulussen-Neelen, senior communicatieadviseur was werkzaam bij 

portret Freek Landmeter

Vanuit neutrale positie spiegelen op proces en voortgang

“Bij het richten en inrichten van onze organisatie-ontwikkeling, bracht Christel op een vriendelijke en betrokken manier structuur en discipline aan. Christel is een professionele consultant: volkomen helder in het omschrijven van verwachte resultaten en integer als het gaat om haar positie en communicatie binnen de organisatie. Vanuit een neutrale positie spiegelde ze voortdurend op proces en voortgang, daarmee vertrouwen wekkend voor route, processtappen en interactiemomenten.”

Freek Landmeter – voormalig directeur PAX

portret Marijke de Pous

Uitdagen om tot de kern te komen

“Christel heeft ons met veel enthousiasme en betrokkenheid geholpen om de BrandKey te ontwikkelen voor de Transition Academy. Door samen aan de slag te gaan kwamen de resultaten van ons vooronderzoek snel in beeld en konden we inzien wat er voor onze positionering nog ontbrak. Middels een speelse brainstormsessie, kritische vragen en verhelderende gesprekken heeft Christel ons heel goed verder geholpen en uitgedaagd om echt tot de kern van onze merkessentie te komen. Ik heb met veel plezier met haar samengewerkt!”

Marijke de Pous

directeur Transition Academy DRIFT

portret Lisette van der Wel

Committeren stakeholders

“Christel heeft haar belofte waargemaakt en ons daadkrachtig, deskundig en enthousiast ondersteund. Haar kennis van communicatieprocessen, analytische blik en proactieve houding zijn van grote waarde geweest voor het committeren van belangrijke stakeholders en het ontwikkelen van een toolkit voor leidinggevenden over werken met kernwaarden. Christel staat garant voor plezierig en effectief samenwerken.”

Lisette van der Wel

afbeelding Frédérique Kram

Herijking kernopdracht marketing, communicatie en fondsenwerving

“Om de kernopdracht van mijn team te herijken, maakte ik gebruik van Christel’s expertise. Als ‘coach on the job’ hielp ze mij bij aanscherping van onze positionering, aan de hand van het BrandKey-model. Daarnaast faciliteerde ze strategiedagen waarin we met het team het Strategisch Communicatie Frame doorwerkten. Het is fijn om met Christel samen te werken: ze is snel en snapt waar het over gaat zowel qua inhoud als proces. Dat is een effectieve combinatie!”

Frederique Kram, manager Marketing, Communicatie en Fondsenwerving

Stichting ALS Nederland  

Lees de businesscase

Klaar om meer te ontdekken?

Laat een bericht achter. Dan neem ik contact met je op.

Inspiratie in je mailbox

Ik stuur regelmatig e-mailberichten bij nieuwe blogs en vlogs. Wil je die ontvangen? Meld je dan aan.