Spring naar content

Procesbegeleider en gespreksleider

van burgerparticipatie tot visiebijeenkomsten

Is in jouw (gemeentelijke) organisatie een reeks bijeenkomsten gepland? Denken jullie aan een burgerberaad? Zoek je een nieuw gesprek met belangengroepen? Sta je voor een reeks visie-bijeenkomsten? Of wil je de aftrap van een verandertraject markeren?

Jullie staan voor één of meerdere bijeenkomsten met een grote groep mensen. Inmiddels is wellicht een projectteam gestart. Je mist echter externe onafhankelijke procesbegeleiding. Misschien zoek je een goed procesontwerp of wil je zicht op werk- en dialoogvormen. Je mist nog een ervaren gespreksleider of voorzitter. Je bent voorstander van een gedegen voorbereiding. Je streeft naar procesgeluk in je bijeenkomsten.

 

Procesbegeleider en gespreksleider

 

Zoek jij expertise en inbreng op procesbegeleiding en gespreksleiding van grote bijeenkomsten?

online faciliteren

Ik ben je graag van dienst, al dan niet samen met collega procesbegeleiders. Dat doe ik op 6 manieren:

  1. verhelderen doel en uitgangspunten;
  2. inbrengen expertise op dialoog- en werkvormen;
  3. nauw aansluiten op jullie kernwaarden en organisatie;
  4. zicht geven op (digitale) interactie en communicatiemogelijkheden;
  5. sturen op rolneming en -contractering met betrokkenen;
  6. als procesbegeleider en/of voorzitter.

 

Wat onze samenwerking jou en je organisatie oplevert:

  • krachtige, kleurrijke grote gesprekken;
  • energieke, participatieve burgerbijeenkomsten;
  • procesontwerp voor bijeenkomsten in (jaar)planprocessen en verandertrajecten;
  • stroomlijnen van besluitvormingsprocessen.

 

“‘Je stak de procesbegeleiding in op een heel open manier en investeerde in het persoonlijke. Met jouw kleur bracht je als voorzitter de deelnemers samen” – een waarnemer

 

Visie op procesbegeleiding

Ik werk met de wijsheid van de groep. Voor mij is het uitgangspunt dat iedereen zich erkend en gehoord voelt, dat men kan spreken en luisteren naar elkaar. Veiligheid en vertrouwen zijn kernwoorden voor mij. Ook werk ik met het Deep Democracy uitgangspunt: ‘Alles is van de groep. Jij bent de groep’. Daarin neem ik altijd het krachtenveld mee: de context of het systeem waarin de groep beweegt. Een individuele check-in en check-out bij iedere bijeenkomst vormen de noodzakelijke erkenning van ieders aanwezigheid.

 

Unieke beleving

 

“Christel’s karakter als procesbegeleider is een balans tussen zachtaardig en rechtvaardig voor de mens, en streng op procedure en rolneming. Ze heeft een bewonderenswaardige prestatie geleverd en schonk de deelnemers aan het Burgerberaad Jaarwisseling in Zeist een unieke beleving. Dit terwijl er hard gewerkt moest worden aan een inhoud die verdeeld was. Niet onbelangrijk had Christel daarin ook de leiding over 4 collega procesbegeleiders en schakelde zij met ons projectteam. Ze is uitgedaagd op verschillende niveau’s van begeleiding én leiderschap tonen. Dat is haar geweldig gelukt.” Jorieke Vermeulen – strategisch adviseur en projectleider

Heb jij behoefte aan ondersteuning bij grote bijeenkomsten?
Neem gerust contact op voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak.

 

Ik ben Christel Berkhout. Mijn liefde voor het communicatievak gaat terug tot begin jaren ’90. Ik werkte in diverse communicatiefuncties, ook op managementniveau. Sinds 2007 heb ik mijn eigen bedrijf. Ik begeleid communicatiemanagers en projectleiders in semi-publieke en non-profitorganisaties in persoonlijke leiderschap, en bij strategie-ontwikkeling in communicatie. Zo leveren zij betere prestaties in hun communicatie.  Je kunt mij inschakelen als coach on the job, als communicatiecoach van teams en als procesbegeleider. 

Klaar om meer te ontdekken?

Laat een bericht achter. Dan neem ik contact met je op.

Inspiratie in je mailbox

Ik stuur regelmatig e-mailberichten bij nieuwe inspiratie. Wil je die ontvangen? Meld je dan aan.