Spring naar content
gereedschap-projecten

Communicatie­projecten

Van ‘Herijking kernopdracht communicatie' tot ‘Landelijke communicatiekoers'. En van een ‘Advies voor strategische externe communicatiekoers’ tot ‘Interne communicatie bij verandering'. Ook 'Procesbegeleiding van een burgerberaad', 'Voorzitten gespreksavond Omgevingsvisie' en 'Webinarhosting'.

Diverse opdrachten voor uitlopende klanten in de publieke en non-profit sector. Zoals gemeente Amsterdam, Natuurmonumenten, Stichting ALS, Vredesorganisatie PAX en gemeente Zeist. Een greep uit de projecten van de afgelopen jaren:

checklist-projecten

Het verduurzamen van AVANS Hogeschool

Tafelopstelling maakt krachtenveld zichtbaar

Avans Hogeschool wil in 2020 de meest duurzame Hogeschool van Nederland zijn. College van Bestuur heeft de opdracht gegeven om via het Auditing Instrument for Sustainability in Higher Education (AISHE) aan te tonen in hoeverre duurzaamheid in de hele organisatie verweven is.

Twee AISHE sterren eind 2015 is het minimum voor alle 42 Academies. Het MVO projectteam van de Academie AMIB vraagt hierbij inhoudelijk, veranderkundig en communicatief advies.

Onze aanpak

In drie studie-ochtenden, met facilitatie en voorbereiding vooraf, vertalen docententeams duurzaamheid met ISO 26000 naar de onderwijspraktijk van AMIB. Input daarvoor is duurzaamheidsexpertise, voorbeelden van Eerlijk Zakendoen, Consumentenaangelegenheden en Mensenrechten in het bedrijfsleven, artikelen, links, expert opinions.

De docenten waren erg positief over de werksessies. Het gaf inspiratie, focus, richting en vertrouwen in het verduurzamen van het curriculum.
Annemieke Loonen, docent Frans en Onderwijscommissielid

 

De MVO communicatie-instrumenten helpen om communicatie en interactie voor duurzaamheid binnen AMIB vorm te geven. Doel is ondersteuning bij en interne motivatie voor verduurzaming.

Als jullie geweest waren, had ik weer energie. Dan wist ik weer hoe ik zelf verder kon en hoe ik het team kon meenemen. Zowel op inhoud als in de aanpak.
Frida Brekelmans projectcoördinator AISHE-audit

De opbrengst

  • Het projectteam Duurzaamheid gaat voorwaarts, blijft on track;
  • AMIB maakt een keuze uit de duurzaamheidsthema’s van ISO 26000 om ze vervolgens concreet te maken in het curriculum;
  • Een (interne) communicatie-aanpak t/m de audit in september 2015;
  • AMIB geactiveerd & gemotiveerd.

Ik ben van onbewust bekwaam naar bewust bekwaam op het gebied van duurzaamheid gegaan. Dat voelt goed. Daarnaast weet ik nu ook heel goed waar mijn collega’s mee bezig zijn. De onderlinge afstemming verloopt veel soepeler.
Suzan, docent Engels

MVO Communicatie-instrumenten werken

keuze ISO26000 thema’s • creatieve tools • productieve studieochtenden • activatie voor MVO • interne verbinding door communicatie

 

Klaar om meer te ontdekken?

Laat een bericht achter. Dan neem ik contact met je op.

Inspiratie in je mailbox

Ik stuur regelmatig e-mailberichten bij nieuwe inspiratie. Wil je die ontvangen? Meld je dan aan.