Spring naar content
koptelefoon-inspiratie

inspiratie

Inspiratie voor het communicatievak. Ik blog en vlog over boeken, ervaringen en ontwikkelingen die mij – en hopelijk ook jou – verder helpen.

document-inspiratie

Masterclass MVO Communicatie stimuleert interne samenwerking

Afbeelding lunch Masterclass MVO Communicatie

Acht enthousiaste deelnemers van een waterbedrijf en waterschap, drie inspirerende collectieve workshops, 2 in-huis sessies en 4 maanden contact vormden de ingrediënten van een geslaagde 3e editie van de Masterclass ‘Haal meer uit je MVO communicatie & ISO 26000 zelfverklaring’.

Als draagvlak zich niet ‘zomaar’ laat regelen

De start bestaat uit het benoemen van urgentie en MVO-ambitie. Dit helpt om op een realistische manier te communiceren en medewerkers te activeren voor MVO. Ook sporen we bij een in-huis sessie interne MVO ambassadeurs op en maken we inzichtelijk waar medewerkers staan op de MVO communicatieladder. Dit instrument geeft handvatten voor communicatie en interactie om collega’s beter kunnen betrekken bij de MVO-doelstellingen. We moedigen de deelnemers aan om alles met elkaar te verbinden. Want draagvlak voor MVO laat zich nu eenmaal niet zomaar regelen…

“De masterclass geeft MVO een gerichte aftrap binnen de onderneming!”
Bert Trip – Waterschap Aa & Maas

MVO-iconen als middel voor co-creatie

In de tweede collectieve workshop staan externe stakeholders centraal. We bieden de deelnemers nieuwe inspiratie en tools om meer uit hun MVO-iconen te halen, in relatie tot externe stakeholders. In de in-huis sessie linken we deze uitkomsten aan keuzes in het MVO-beleid van de organisaties en de doelstellingen die gerealiseerd moeten worden.

“De aangereikte tools zijn handig om zaken intern bespreekbaar te krijgen”
Theo Edel – Dunea

Inspirerende Zelfverklaring met communicatiewaarde

We ronden de Masterclass af door de geleerde lessen toe te passen in de actualisatie van de ISO 26000 Zelfverklaring. Deelnemers werken aan een plan van aanpak voor de actualisatie, en leren ook hoe zij hun MVO-prestaties inspirerender, verrassender en interactiever kunnen presenteren aan de buitenwereld.

Met ervaringen aan de slag

Drieëndertig professionals namen deel aan drie edities Masterclass. Zij waren werkzaam bij bedrijven, (semi)overheids- en onderwijsinstellingen. Zij gaven allemaal hoge waarderingen af (gemiddeld 8). Uit de evaluaties blijkt dat de deelnemers het interessant vinden om met elkaar te leren en om in elkaars keuken te mogen kijken. Ook inspiratie, creativiteit en nieuwe inzichten vormen de meerwaarde van de Masterclass.

 

Iets voor jouw bedrijf?

Is de basis voor jullie MVO-beleid wankel? Sluiten MVO-activiteiten onvoldoende aan op het bestaande bedrijfsbeleid? Haal je duurzame doelen niet? Pakken collega’s onvoldoende mee aan? Werken met ons MVO Communicatie-instrumentarium helpt jou, het MVO-team en de organisatie om binnen 6 maanden effectieve stappen voorwaarts te zetten met MVO. Interesse? Neem gerust contact op.

 

 

 

 

Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Inspiratie in je mailbox

Ik stuur regelmatig e-mailberichten bij nieuwe inspiratie. Wil je die ontvangen? Meld je dan aan.

Alle inspiratie

Faciliteren van hybride meetings

Wil je hybride meetings zó faciliteren dat goed contact mogelijk is? Hierbij een 4-punten overzicht van succesfactoren.

Lees verder

Verbeter digitaal samenwerken

Wil je digitaal samenwerken verbeteren? Drie tips voor een sprong in teamwork en verhoogde betrokkenheid.

Lees verder

Breng energie in videovergaderen

Meer energie bij videovergaderen nodig? Ontwerp je meeting, zet zintuigen aan en creëer verbinding.

Lees verder